tiistai 4. kesäkuuta 2013

Dieettejä jokaiseen makuun?

Netissä tulee suffailtua ja luettua kaikennäköistä laiduttamiseen liittyvää.  Vaikka vuodet vierii ja vuosikymmenet kuluvat yksi asia ainakin pysyy otsikoissa ja se on erilaiset dieetit. Vuodenvaihteen jälkeen meistä jokainen on varmaan lukenut muunmuassa naistenlehtien otsikoissa erilaisia ohjeita niiden karmivien joulukilojen  pudottamiseksi. Viimeistään maaliskuussa lehdet alkavat suoltaa enemmälti sitä, miten pääset rantakuntoon. Kesän taittuessa voidaankin puhua siitä, miten kesällä mässätyt makkarat, juodut oluet ja siiderit ovat tuoneet kesäkroppaan hieman pöhöä ja jotain tarttis tehdä ennekuin joulu iskee taas päälle ja koko homma alkaa alusta. No tässä oravanpyörässähän ei siis todellakaan ole mitään uutta, mutta pistättekö merkille millaisia erilaisia dieettejä meille markkinoidaan? Voin ainakin itse sanoa kokeilleeni muutamia niistä, vaikka otantani on aika kapea-alainen tässä runsaudenpulassa.  Esimerkkejä tutuimmista vastaan tulleista dieeteistä: Painonvartijat, atkinson, nutrilett, superdieetti, 7/2 paasto, cambridge jne. 

Viimeisimpänä osui silmääni sinänsä hieno onnistumistarina iltalehdestä, jossa nuori ja kaunis nainen kertoo laihduttaneensa 35 kiloa Dukan dieetillä. Kieltämättä uteliaisuuttani kaivelin hieman nettiä ja lueskelin pääpiirteet mitä tämä dieetti nyt pitää sisällään. Mietin mielessäni, että onko onnistumiseni kiinni siitä, että onnistuisin löytämään juuri minulle täydellisen tavan laihduttaa vai liekö koko homma kiinni täysin korvienvälistä ja siitä, että en osaa olla itselleni riittävän tiukka. Epäilen vahvasti tätä jälkimmäistä. 

Luulen, että jatkan tätä itsetutkistelua ja käyn sisäistä vuoropuhelua itseni kanssa aiheesta :D ja epäilemättä en ajatusteni kanssa ole yksin....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti