perjantai 5. heinäkuuta 2013

Sokeririippuvainen?

Ylellä tuli sopivasti Tanskalaisten näkökulmia siihen mikä heitä lihottaa. Mielenkiintoista, sillä en oikeastaan ole miettinyt sen syvällisemmin millainen sokerinkäyttäjä olen ollut ja ennenkaikkea miksi. Mitä ilmeisintä sokeririippuvuutta voidaan aivan surutta rinnastaa esimerkiksi nikotiini tai alkoholiriippuvuuteen ja siitä on myös yhtä haasteellista päästä eroon.

Itse taidan olla henkilö joka makeaa saatuaan ei pysty sitä lopettamaan. En esimerkiksi voi jättää karkkipussia kesken vaan kyllä se tulee syötyä aika pian loppuun. Samoin muut "roskaruuat" kuten pizza tai kebab on sellaista jota vaan syö ja syö ähkyyn saakka. Aivan kuin mikään pienempi määrä ei riittäisi.  Syötyäni herkkuja muodossa tai toisessa yleensä hiipii väsymyksen tunne ja oikein sellainen ei huvita mikään fiilis. Joten lopputulos lienee aika selkeä, turhaa rasvaa, sokeria ja turhaa hiilarimättöä ilman liikuntaa = ylipaino.

Miten sitten sokerihimostaan voi päästä irti? Eri lähteet näyttävät suosittelevan erityisesti vähentämään vaaleaa viljaa ja sokeria. Joten taitaa siis jatkossakin kaikki -oosi päätteiset tuoteselosteet olla pannassa näin dukanin pyörteissä. Harmitus on toisaalta suuri, koska näin marja aikaan niitä tekisi mieli syödä, mutta niiden sisältämän sokereiden vuoksi ne eivät dieetissä ole suositeltavia käyttää alkuvaiheessa. Täysin hiilihydraatitonta diettiähän ei ole olemassakaan, mutta avainsanana on panostaa hiilihydraattien laatuun. Way to go Dukan.

Taistelu sokeririippuvuutta vastaan lienee elinikäinen,  mutta sekin on oleellista, että tunnustaa olevansa siitä riippuvainen ja näin ollen sen käyttöön kiinnittää helpommin huomiota. :)

ps. Aamupaino oli 85 kg.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti