perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kuntoilu

Vaikka haasteeseen on vielä aikaa olen myös hahmotellut mielessäni miten tätä rapakuntoa pääsisi  oikein nostamaan. Minulla ei ole kuntoilijan taustaa, oikeammin en ole kasvanut liikkumiseen tai liikuntaharrasteisiin  lapsuudessakaan. Osin siitäkin johtuen se on aina ollut enemmän tai vähemmän mielenkiintoista tai houkuttelevaa. Olisiko nyt aika muuttaa tätä ajatusmallia? Todellakin!

Hoikimpina aikoina on liikunta tullut aivan huomaamatta esim. työmatkapyöräilyistä ja kävelyistä. Elämäntilanne muuttui joitakin vuosia takaperin ja perheen koko kasvoi, niin yllättäen siitä se repsahdus sitten lähti liikkeelle.

Kuntosali on minulle täysin vieras käsite. Lähinnä olen tutustunut aiemmin perusjumppiin ja Zumbaan, joista jälkimmäiseen kyllä tykästyin. Hyötyliikunta on siis ollut enemmän se mitä on harrastanut vähän kuin huomaamattaan :)

Nyt on siis aloitettava laatimaan toiminnallista suunnitelmaa liikkumisen suhteen, ilman sitä ei painokaan tipu ja kunnon kasvattaminen nyt ei missään nimessä voi ainakaan huono asia voi olla. Mielessä on pyörineet ainakin nämä liikuntamuodot: A) väh 3x viikossa reipas tunnin mittainen kävelylenkki. B) 1 x Zumbaa/vko kesto 60 min. C) Kuntosali 1 x viikossa. Enempään ei taida olla mahdollisuuksia, koska kuntosalit ovat eivät ole kotini vieressä ja elämää perheellekin pitää jättää (lue:paikasta paikkaan suhailu veisi koko illan). D) Kotitreeni: perusliikkeitä + käsipainot ja kahvakuula.

Koska elämä on monipuolistunut perhe-elämän myötä, täytyy rakentaa aikataulullinen suunnitelma ja tätä varten väkerrän selkeän kalenterin seinään kaikkien perheenjäsenten nähtäville. Jatkossa tulee siis olemaan aikoja vain minua itseäni varten.

Pahoittelut jos teksti on pomppivaa ja punainen lanka saattaa olla kateissa. Tätä tekstiä on kirjoitettu sillä fiilisellä mitä pää on tuottanut, suoraan korvienvälistä kirjasimille ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti